je društvo za razvoj glasbene in družbene kulture, ki združuje ter povezuje različne družbene skupine na glasbeni, umetniški, športni ravni in ravni zdravega telesa in duha. Povezuje nas poslanstvo k ustvarjanju priložnosti, saj je svet v katerem živimo poln dejavnikov, ki tako ali drugače zavirajo kreativnost posameznika. Naše poslanstvo je spodbujanje te kreativnosti, zato smo se organizirali v društvo, kjer organiziramo  priložnosti in spodbujamo notranjo aktivnost posameznika na različnih področjih kreativnosti ali aktivnosti posameznika.

Društvo je registrirano v Občini Žalec na naslovu Šlandrov trg 1. Ustanovni člani so Ljubo Kumer, Sabrine Andrini, Luka Brinovec. V letu 2018 je članska zasedba štela 29. članov. Aktivnosti so se odvijale na glasbenem področu, fotografiji in športu. 

Galerija OG - Club Mansion

OG - oldiesgoldies.si - Club Mansion

SKUPNOST

 
 

Tree of Life - zYpper BeachVolly Turnir - Zupanc Plac

Statut

Društva

Za

partnerje

Pristopna

izjava

Se rad/a zabavaš, se rad/a kreativno izražaš, imaš rad/a športne aktivnosti, se rad/a družiš, rad/a pomagaš, ti je mar za družben razvoj regije in so ti vrednote in poslanstvo zYpper-ja blizu ... potem si vabljen/a v skupnost, ki omogoča razvoj različnih družbenih aktivnosti, kreativnih potencialov in zdravega duha in telesa.

Članarina za člane znaša na letni ravni 20€ in se lahko vnovči kot voucher za aktivnosti, ki jih Društvo zYpper razvija. Ker je naše poslanstvo zastavljeno v splošno družbeno korist in njen razvoj regije bomo veseli tudi donacij pravnih ali fizičnih oseb. K sodelovanju vabimo  partnerje, ki jim je mar za razvoj družbe.

Medijski partner

Akustični partner

 

Zakaj je nastal zYpper

Savinjska dolina je bila znana po nepozabnih žurih in Cocktail bar LePlac je bil svoj čas pravi trend setter za elektronsko glasbeno sceno. Po zaprtju LePlaca, se je klubska scena začela razvijati drugače, oziroma je skoraj povsem poniknila, a v družbi je ostal spomin na nepozabna doživetja, zato smo prijatelji (Silverj, Podgy, TJ) v začetku leta 2015 sklenili, da bi jih vsaj malce obudili. Prišli smo na idejo, da bi organizirali privat zabavo za prijatelje in svoje znance. Ideja je takoj dobila široko podporo in rodil se je zYpper, ustvarjen iz generacije Y za generacijo Y. Nikomur od nas se nas sanjalo ni, kaj bo sledilo.

Drugi zYpper

Takoj je sledilo nadaljevanje. Datum petek 29. maja 2015 in hkrati rojstnodnevni zYpper prijatelja Florijana. Lokacija Platinum Žalec. Ta zYpper je že vseboval malce bolj izdelano vizijo in začel delovati na ideji, da se ustavri zYpper community za prijatelje in njihove prijatelje. Namen je bil ustvariti nekakšno serijo dogodkov novodobne house scene s povsem privatno noto, ki bo organizirana štirikrat letno ter za omejeno število oseb. Ker je sproščeno vzdušje in pozitivna družba znova pričarala spomin, smo šli z razvojem zYpper-ja naprej. Zakupili smo domeno www.zYpper.si in pričeli s pripravo jesenske različice.

Drugi zYpper na dveh plesiščih

Po zelo uspešnem jesenskem zYpper-ju na dveh plesiščih smo se odločili, da zgodbo o dveh plesiščih ponovimo. Datum petek 18. december. Lokacija Zupanc Plac Šešče. Povabili smo nove DJ-je in ime zYpper-ja se je bliskovito razširil po celotni savinjski dolini. Guest listo smo z gosti popolnoma zapolnili že 4 dni pred dogodkom. Bliskovita rast je naletela na prve resne logistične težave in težave s prepovedanimi substancami. Kljub odličnemu vzdušju smo težave zaznali in že pri naslednjem sprejeli jasna stališča glede prepovedanih substanc in reorganizirali vpis na guest listo.

zYpper na NSF2016

Datum sobota 20. avgust, sredi poletne vročice zYpper prejme ponudbo, da na danes že znamenitem Nature Sound Festivalu postavi svoj floor in koncept. Lokacija Braslovče MotoLux kamp. Odlično vzdušje po celotnem prizorišču festivala, ki je takrat gostil legendo Marko Nastić-a, je pustil za sabo odličen spomin in dal prve obrise, kako zYpper razvijati v prihodnosti.

zYpper na koroškem

Ideje je priša od korošcev, saj so v zelo lepem številu obiskovali zYpper koncept zabave v savinjskih koncih. Petek 18. november, lokacija Ribiški dom Dravograd. K sodelovanju smo povabili Klemenza, ki je bil takrat že stalni rezident zYpper zabav in skupaj organizirali koroško različico zYpper zabave. Kljub povsem novemu zagonu in novo publiko, je bil obisk več kot pričakovan in vzdušje odlično.

Doživeli tudi padec

Tako kot vsaka zgodba ima poleg veliko prijetnih trenutkov tudi slabe, ki jih je potrebno, čeprav s težavo pogoltniti in enostavno iti naprej. Planiran drugi dogodek na petek 17. marca na koroškem je bilo potrebno zaradi različnih okoliščin odpovedati, predvsem pa zaradi prenizke udeležbe. Tako smo sklenili, da bomo fokus raje usmerili v razvoj na domačem parketu in vizijo razvoja zYpper-ja v druge regije prestavili nekam v prihodnost, ko bodo pogoji bolj primerni in ugodni.

zYpper za reko Savinjo

Pravi logistični izziv, ki je terjal veliko truda, saj je iz organizacijskega vidika bilo potrebno narediti vse iz nič in plačati za lepo sončno soboto brez oblačka. Sobota 29. julija na obali reke Savinje v Šeščah je bila za nekatere eno najlepših doživetij. Kot, da bi bili na morju. Pričeli smo ob 11 uri dopoldan in zabavo lepo zaključili ob 22 uri, ko se je prijetno zmračilo.

Zimska različica

Pravi logistični izziv, ki je terjal veliko truda, saj je iz organizacijskega vidika bilo potrebno narediti vse iz nič in plačati za lepo sončno soboto brez oblačka. Sobota 29. julija na obali reke Savinje v Šeščah je bila za nekatere eno najlepših doživetij. Kot, da bi bili na morju. Pričeli smo ob 11 uri dopoldan in zabavo lepo zaključili ob 22 uri, ko se je prijetno zmračilo.

Prvi OG - zYpper Open Location

Nadaljujemo dolgoročno vizijo in poleg koncepta zabav "zYpper Secret Location," kjer je lokacija razkrita samo povabljenim gostom žura, doda še "zYpper Open Location," kjer je lokacija in koncept znan ter odprt za vse brez omejitev. Tako smo v petek 28. septembra razvili koncept, ki spada pod okrilje zYpper Open Location in ga poimenovali OG. Dogodek je na celjskem premaknil nivo zabav na višjo raven in ga začinil z umetnostjo ter stilom, glasbeno pa ga popestril z izvrstnim tandemom iz Italije Paolo Barbato in Alex Donati. Več inforamcij na spletni strani www.oldiesgoldies.si

zYpper na Radio Fantasy

Že od samega začetka je bila glasba glavni razlog druženja. Glasbene kompilacije so iz dogodka v dogodek deževale, najprej kot zbirnik na CD-jih, nato so sledile različice v oblakih, pred kratkim pa se je razvila ideja ekskluzivnih kompilacij posnetih od DJ-jev, ki so redno gostovali na zYpper dogodkih in predstavljali nekakšen pristen sound zYpper-ja. Poimenovali smo ga "zYpper eXclusive", ki je kmalu za tem prejela javno medijsko pozornost v najbolj prepoznavni radijski postaji v regiji, Radio Fantasy​. Oddaja je na sporedu vsak petek ob 20:00. Vir: www.rfantasy.si 

Absolutni zYpper

V sodelovanju z blagovno znamko Absolut smo speljali zYpper secret location različico eventa v novi dekorativni podobi. Nanj povabili enega bolj znanih DJ, ki je v slovenskem prostoru prisoten že mnogo let, Dave Manali je bil vsekakor prava izbira, ki je pričaral zelo fino vzdušje. Dogodek se je odvil v klubu platinum Žalec.

Zadnji OG v sezoni 2018/19

Zgodba OG se je z 22. marcem v sezoni 2018/19 poslovila od rezidentov Paolom Barbatom in Alex Donatijem v nepozabnem vzdušju. Dvojcu se je tokrat pridružil vrhunski violinist Simone D'Eusanio, ki je z violinskimi vložki ustvaril drugačno in nepozaben vibe. Zgodba se nadaljuje v sezoni 2019/20 in komaj čakamo, da lahko razkrijemo rezidente tokratne sezone.

Nova sezona OG in Jerry Ropero

Zgodba OG je zakorakala v novo sezono, ki jo je konkretno nadgradil legendarni DJ iz Španije Jerry Ropero. Samo v googlu lahko odkrijemo, da je Jerry ogromna pridobitev za blagovno znamko OG. Dogodek je bil speljan zelo uspešno v klubu Mansion Celje z neverjetnim vzdušjem na plesišču. Galerija je bila tokrat dopolnjena s kar tremi novimi fotografi (Peter Mandelc, Rok Deželak in Sašo Berlovčnik. Nekaj svojih vrhunskih slik pa je prispevala Sabrine Andrini, ki že od samega začetka sodeluje pri rastavi slik. Vsak fotograf zase je vrhunsko dopolnili s svojo perspektivo črnobelih fotografij z rumenim elementom. Zgodba OG se seveda nadaljuje ;) 

Upravljanje dveh igrišč

2015

Prvi zYpper

Določili smo datum petek 20. marca. Lokacija Brunarica Braslovče. V planu je bil en dogodek oldies goldies house, ena privat zabava, na zelo skrivnostni lokaciji, ki je bila izdana dan pred dogodkom. Nanjo si lahko prišel samo na povabilo s predhodnim vpisom na guest listo. Bilo je nepozabno ... Po dolgem času vsi prijatelji in znancu v enem prostoru, z glasbo ob kateri smo odraščali. Po zabavi je odmevalo sporočilo: "Tole moramo ponoviti!" In takrat smo začeli s prvimi resni razmisleki, kako naprej.

Prvi zYpper na dveh plesiščih

Pravo navdušenje je sledilo, ko smo postavili online spletno stran zYpper.si in objavili, da bo tokratni zYpper na dveh plesiščih. Datum petek 16. oktober 2015. Lokacija Lovski dom Založe. K sodelovanju smo prvič povabili tudi ostale artiste in med njimi je bil legendarni rezident LePlac-a ter kasneje Dance Republic dogodkov Dean Deen. Prav tako se je vabilu odzval koroški DJ Klemenz, ki danes pridno razvija elektronsko glasbeno sceno na britanskem radiju SoundWave Radio, s svojo oddajo Afterdark House with Klemenz. Drugo plesišče so zastopale prave legende slovenske trance scene. Med njimi Reaconceal, Naian in bolj progresivni Mitcho iz koroške ekipe Crazy4Life. Vzdušje je bilo res nepozabno. Ime zYpper-ja se je od tu dalje začel hitro širiti tudi po koroški regiji. 

2016

Obletnica eno leto

Datum 18. marec 2016. Lokacija Brunarica Braslovče. Vrnili smo se na kraj, kjer se je vse začelo. Tokrat smo prešli nazaj na klasiko klubske house glasbe in ji dodali inštrument v živo. Povabili smo posebno gostjo Katy Starr, ki je s svojo pozitivo, petjem ter igranje na flauto in saksofonom, dobesedno navdušila. Nepozabno vzdušje, ki je še danes marsikomu ostal v spominu. Prav tako smo prvič povabili DJ Ted Funke, ki danes s svojim komadom že žanje uspeh svojega truda in je več kot teden dni zasedal zgornji vrh BeatPort glasbene lestvice.   

Urbani zYpper

Nastala je želja, da se zYpper počasi prične pomikati bolj v urbanemu delu Savinjske doline, lokacija: Pušn' Šank pr' Tini Celje. Datum petek 28. oktober. K sodelovanju so povabili prijateljico Urško Novak iz frizerskega salona Gath, s katero smo za ogrevanje zabave uprizorili zYpper hear style.  Vrhunec noči pa prisotnost Pequeno Urbana na kongo bobnih, kot spremljava glavnemu DJ gostu iz Kranja DJ Grobowshek-u. Odlična glasba. Na istem dogodku se je naznanila novica, da bo naslednji zYpper dogodek v koroški regiji.

2017

zYpper BoilerRoom

Zopet urbana lokacija Pušn' Šank pr' Tini, petek 20. januar. Na presenečenje vseh gostov, smo z ekipo Artikus uprizorili povsem novo postavitev zYpper žura po vzgledu BolierRoom koncepta in ga začinili z začetno idejo zYpper-ja, ko se je vrtela tista prava Oldies Goldies glasba za dušo. Odlično vzdušje, odličen vibe.  

zYpper na NSF2017

Sobota 8. Julij 2017 Nature Sound Festival na novi lokaciji sredi narave in daleč na okoli nikogar. Tokrat zYpper floor doseže vrhunec, saj v line up vključi legende elektronske glasbe, ki se že dolgo niso predstavile lokalni publiki. Vzdušje fenomenalno in polni novih pričakovanj. 

Jesenska različica

Datum petek, 6. oktober, lokacija Brunarica Braslovče. Kot se za jesen spodobi, smo tokrat ogrevanje speljali jeseni primerno in spekli nekaj kostanja, nazdravili z moštom ter skuhali jurčkovo juho, nato pa se počasi ogreli za zabavo, ki jo je popestril legenda klubskega življenja Funk33. zYpper se s tem eventom prvič pojavi v novi celostni podobi in novo spletno stranjo, ki vsebuje skrivnostne strani in nadgradi svoj logotip. Zahvala gre prijatelju Maticu, ki nam ga je razvil in izdelal v multi funkcionalnost, hkrati pa sta se s svežimi idejami ekipi zYpper-ja pridružile Maruša in Sabrine.

2018

zYpper za reko Savinjo 2018

Datum sobota, 28. julij, lokacija Letuš. Znova projektno speljali dogodek, ki je bil sam zase pravo doživetje in glede na poletne razmere leta 2018 pravi izzvi, saj je bilo nemogoče predvideti vremensko napoved. Močna želja je odgnala vse oblake in lahko smo uživali v poletni različici zYpper-ja, ki je bil za nekatere naključne mimoidoče kopalce prav spektakelj presenečenja.

Društvo zYpper

1. oktobra je zYpper postal uradni subjekt pod imenom "Društvo za razvoj glasbene in družbene kulture zYpper" registrirano v občini Žalec. Vizija društva je razvoj in predstavitev elektronske glasbe širši publiki, razvoj različnih umetniških kultur, spodbujanje k druženju in k športnim aktivnostim ter izobraževanju in spodbujanju mladih ter vseh zabave željnih, da s plesom, glasbo in druženjem zavračajo prepovedane substance. zYpper s svojimi aktivnostmi, jasno sledi svoji viziji, ki je bila začrtana že v času njenega razvoja. Zato te vabimo, če so ti zYpper vrednote blizu in čutiš, da lahko družbeno pripomoreš k razvoju naše regije na naštetih področjih. Kontakt z nami lahko vzpostaviš preko elektronskega naslova info@zYpper.si   

Športna aktivnost - Odbojka

Spoznali smo, da nas je veliko, ki obožujemo odbojko saj smo v poletnih dneh veliko časa preživeli na različnih igriščih odbojke na mivki. Ker je želja po igranju ostala smo se z OŠ Šmartno ob Paki dogovorili za termin ob nedeljah od 18:00 do 20:30. Reden in razmeroma konstanten obisk je dokaz, da smo vestni in strastni igralci odbojke. 

Božični OG

2019

Zgodba OG se je nadaljevala in za božično vzdušje pričarala prav poseben feeling, ki je ostal prenekateremu v prijetnem spominu. Galerijo, ki so si jo obiskovalci lahko ogledovali pred in po dogodku je vsekako pritegnila veliko pozornost in drugačnost. V nočnem dogajanju pa se je rezidentoma iz Italije Paolo Barbatu in Alex Donatiju pridružil pravi virtuoz na saxofonu Lovro Ravbar. Vzdušje je bilo nepozabno. Zgodba se nadaljuje.

Prenovljena spletna stran zYpper

Spletna stran zYpper.si je dobila prenovljeno obliko in polno vsebin, ki razkrivajo kaj zYpper je, kakšna je njegova zgodovina, kakšne načrte imamo in kakšno je naše poslanstvo. Veselimo se prihodnosti in želimo v širši regiji pomagati pri razvoju družbe, umetnosti, elektronske glasbe, zabave in aktivnega športnega življenja, zato vse aktivnosti usmerjamo k spodbujanju naših zavez. Vabljeni v skupnost vsi, ki čutite vrednote zYpper-ja in želite, da se razvijajo naprej.

Odbojka v OŠ Prebold

Tudi letošnjo leto smo se aktivirali pri športnih aktivnostih. Vodenje tega odbojkarskega dela je prevzel Peter Mandelc, rekreacijo pa to sezono prestavili v OŠ Prebold, ki je vsak četrtek ob 20:00. Sezono sicer nisemo zaključili zaradi nastale zdravstvene situacije Covid-19, smo pa uspešno odigrali nekaj tekem v Celjski ligi dvoranske odbojke in  Se uspešno borili na turnirju v Preboldu pod imenom Petrin Memorial.

 

Nova poletna sezona je prinesla nekaj izzivov glede pandamije Covid-19, vendar smo se kljub temu aktivno ukvarjali z igranjem odbojke na mivki. V sredini julija smo z občino Polzela podpisali dvoletno pogodbo o upravljanju dveh igrišč odbojke na mivki. Kljub vremenskim vplivom nam je uspelo v uporabo spraviti oba igrišča do začetka avgusta.

© 2023 by zYpper