© 2023 by zYpper

SILVERJ

V klubskem nočnem življenju je prisoten že mnogo let, doživel veliko klubov, nekaj v Sloveniji in tudi tujini, kjer je vrtel kot gostujoči ali rezident DJ. Je ustanovitelj blagovne znamke HouseFeel, OG in soustanovitelj blagovne znamke zYpper pod katerim najbolj intenzivno deluje v  zadnjem obdobju. Je urednik oddaje zYpper eXclusive na radiju Fantasy,  multitasking osebnost, podjetnik in izkušn maček iz  področja  organizacije in logistike.  Glasba, marketing, vizualna  PR komunikacija, booking-i contracts, grafične zasnove so samo nekatera področja za katera bi lahko rekli, da jih razume in se spozna na njih.

Za prihodnost ima v načrtu precej projektov, ki se jih veseli in jih kot kaže že korak za korakom uresničuje. Je izraziti borec za zdrav način življenja v duhu in teles, aktiven športnik ter borec za življenje brez prepovedanih substanc. Ko ga vprašamo o glasbi hitro spoznamo, da je elektronska glasba njegov dom, veselje in sprostitev ob enem. Poseben povdarek daje tistemu pravemu house soundu, nekateri mu rečejo "klasika", ki jo sestavlja melodija, dobra baslinija, groove in vokal. Zato so njegovi seti mešanica skrbno izbranih zvokov, ki predstavljajo svežino v klubski trend glasbi. Verjame tudi, da je glasba nekakšen način komuniciranja, prenašanja sporočil na občinstvo, ki preko čustvene melodije in vokala pripelje publiko do evforičnega navdušenja. Poznavanje glasbe in občutek za publiko, ga je posledično popeljala v produkcijske vode. Njegov prvi komda "World hold on" je izšel na platformi "Choon" in predstavlja vse to kar on je, misli in čuti. Zgodba, ki se bere kot psihološki roman je sicer še v nastajanju, ki ne odpira samo oči temveč tudi duha in drugačen način razmišljanja. Po zadnjih informacijah pa pesem dobiva prve oblike remixov, ki bodo izdani v prihodnjih mesecih ;) 

PODGY

Eminenca nočnega življenja in zabave, ki je v klubskem življenju prisoten že skoraj dve desetletjiji. Je eden redkih DJ-jev, ki še vedno vrti na gramofone in je posledično Izrazit ljubitelj gramofonskih plošč, ki jih redno dodaja k svoji kolekciji. Pravi, da je v glasbi najbolj pomembna melodika, zato vrti izredno `polni` house, pri tem pa ni pomembno, če je to vokalni, deep, tech, tribal, pumpin` ali progressive.

Ta njegov stil ga spremlja že od mladih nog saj izhaja iz družine kjer so praktično vsi glasbeniki; oče, brat in sestra. Kot DJ se je prvič seznanil leta 1999, vstopil v skupino PartyHouse DJs, pot pa ga je nato vodila na fakulteto v Maribor, kjer je pričel nabirati nove izkušnje v klubu ŠTUK-u. Zelo zgodaj je začutil ljubezen do gramofonskih plošč, si iz tega razloga kupil prvi gramofon, sposodil nekaj plošč in po nekaj  mesecih vaje prelevil v to kar pili še danes; postal je pravi ljubitelj house glasbe v različnih barvnih odtenkih. Kmalu se je izkusil tudi v organizacijskih vodahv pri kateri je znal povezati in sestaviti zgodbo, ki jo je publika vzljubila. Je soustanovitelj zgodbe zYpper in v začetni fazi, ko je bilo to najbolj pomembno ogromno pripomogel k razvoju zgodbe. Danes je ponosni očka in sodeluje, kolikor mu čas dopušča. 

KLEMENZ

DJ, producent, urednik in host tedenske oddaje After Dark with Klemenz na londonskem radiu Soundwave Radio. Že leta 90 se je povezal s klubsko house glasbo in do danes spilil svoj specifičen sound, ki se prepleta od soulful, disco, deep tech in vse do afro housa. Najprej je pričel z enostavno mešalno mizo in dvema kasetofonoma in privat zabavami.

Danes gostuje v klubih, festivalih in ne dolgo nazaj bil povabljen na turnejo po Južnoafriški Republiki. Kot kaže se bo zgodba ponovila saj se pripravlja na novo turnejo. Po kar nekaj letih ustvarjanja za mešalno mizo je prišel čas, da se izkusi tudi v produkcijskih vodah. Začel je z uspešnicami bootleg komadov, sledilo je produciranje znanih remixov in eden izmed njih je bil izdal na kompilaciji francoske založbe "Disco Balls". Trenutno sestavlja kompilacijo za založbo Gruv Manics Digital iz Južne Afrike in v kompilacijo vključuje top producente iz Južne Afrike, ki jih želi povezai z Evropo, Ameriko in Azijo. Njegova ljubezen do glasbe in Afro stil je neprecenljiva, zato je tesno povezan s projektom zYpper na katerega je redno povabljen kot artist, saj njegov stil izvrstno paše v koncept, ki ga zYpper zastopa.

ELEKTRONSKA MUZIKA

 
 
PAOLO BARBATO
TED FUNKE

Ko pridemo do imena Paolo Barbato, ki prihaja iz Italije potrebujemo več prostora, vendar bomo poskusili njegovo izjemno življensko zgodbo strniti. Že skoraj tri desetletja kreira elektronsko sceno pri nas in v tujini, nastopal že z svetovno znanimi artisti, je producent kjer se njegovi komadi redno znajdejo na lestvicah Traxsource platforme. Kot oseba pa zelo sproščen sogovornik, ki uživa trenutke. Veseli smo, da je postal član zYpper zgodbe :))  

Ted Funke prihaja iz Maribora. Na elektronski sceni je prisoten s svojim funky house stilom že več kot desetletje. V zadnjem obdobju pa piše nov list. Na lestvici slovenskih  DJ-jev je postaja eden bolj perspektivnih artistov, ki skupaj z Dino DZ-jem in njuno prodkucijo lastnik komadov peljeta  svoje ime v svet. Kot oseba pa neverjetno zabaven, z veliko znanja in vedno odprt za nove dogodivščine. Že dolgo je povezan z zYpper zgodbo in veseli smo, da tako ;)

DINO DZ
MARINO

Produkcijski guru, ki veliko časa preživi v studiju in ustavarja. Splet okoliščin ga je združil s Ted Funke, s katerim sta naredila skupen projekt in ga združila v serijo uspešnih komadov, kot posledica pa prodor na svetovno priznane  založbe in lestvice najbolj priznanih house platform. Zgodba se je zanj šele pričela odvijati, si pa zagotovo lahko veliko  obeta. Kot sogovornik pa zelo sproščen z obilo znanja o glasbi, zato smo veseli, da je postal del zYpper zgodbe ;)   

DJ z izjemnim občutkom za house glasbo. Njegove sete bi lahko opisali kot čustveno prepletanje, ki ima vsebino, zgodbo, melodijo in vokal. Že več kot dve desetletji redno prisoten v klubih saj s vojim živahnim stilom hitro zapolni plesišče. Produkcijsko izjemno aktiven in ima doma poln arhiv svojega specifičnega sounda, ki ga še ni izdal za publiko. Kot oseba izjemno prisrčen, poln humorja. Je pravi primorec, ki živi v Ljubljani. Veseli smo, da je redno z nami:) 

FUNK33
PIPILETO FROM MILANO

Prihaja iz Celja in tisti, ki poznate njegovo zgodovino neverjetnih žurov, po skoraj vseh najbolj obiskanih klubih v Sloveniji veste, da ima izredno dober feeling za muziko, rolanje in folk. Mojster spontanosti, ki obriše prah tudi iz kakšne klasike in jo pomeša z novodobnim soundom klasičnega housa. Kot oseba izredno zabaven in sproščen sogovornik tisočerih zgodb, ki v prostem času zelo rad uživa na motorju. Odlično paše v zgodbo zYpper :)

Legenda, ki prihaja iz koroške in eden tistih, ki je že več kot dve desetletji elektronski glasbi predan s srcem in dušo. S svojim izborom vedno preseneti in tehnično odlično izpelje svoj set, plesišče pa ohranja vroče z emocijskim izborom, ki ti ostane v spominu še dolgo po tem ko je zabave že zdavno konec. Kot oseba pa izredno sproščen in vedno odprt sogovornik. Veseli, da se je odzval povabilu in sodeluje v zgodbi zYpper-ja ;)

GROBOWSHEK
ALEX DEE GROOVE

Profesionalni igralec klavirja in z izrednim občutkom za house glasbo, ki jo zna popeljati skozi čas, dolgo skoraj štiri desetletja. Te izkušnje so razvidne v njegovih setih, ki so vsebinsko polni, saj si za vsak set si vzame čas in sestavi svojo selekcijo v danem trenutko najboljših house komadov, ki nanj pustijo poseben vtis. Drugače pa zelo zabaven in odprt sogovornik, s katerim se lahko ure in ure pogovarjaš o glasbi. Veseli smo, da je del zYpper zgodbe ;) 

Promorec ali prava legenda house scene, ki s svojo energijo in izborom house glasbe pričarati tisto pravo čustveno vzdušje na plesišču. Izkušnje dolge skoraj tri desetletja, so v njem razvile ta občutek razumevanja publike, ki se polsedično odraža v njegovih setih. Je zelo odprt sogovornik, ponosni očka, ki se zelo rad zateče v glasbo in jo deli s publiko. zYpper je pravo mesto zanj, kjer se glasbeno zbiramo isto misleči, zato dobrodošel ;)

Oddaja zYpper eXclusive je oddaja o eletronski glasbi

predstavljena v enournem mixu z različnimi DJ-ji.

Predvaja se vsak petek ob 20:00 na Radio Fantasy. Več ... 

Zgodovino oddaj lahko poslušate na zYpper Mixcloud kanalu.