SILVERJ

V klubskem nočnem življenju je prisoten že veliko let, doživel je veliko klubov, nekaj v Sloveniji in tudi tujini, kjer je vrtel kot gostujoči ali rezident DJ. Je ustanovitelj blagovne znamke HouseFeel, OG in soustanovitelj blagovne znamke zYpper pod katerim najbolj intenzivno deluje v zadnjem obdobju. Je urednik oddaja zYpper eXclusive na radiju Fantasy, večopravilnost osebnost, podjetnik in izkušen maček iz področja organizacije in logistike. Glasba, trženje, vizualna PR komunikacija, booking-i pogodbe, grafične zasnove so samo nekatera področja za katera bi lahko rekli, da jih razume in se spozna na njih.

Za prihodnost ima v načrtu precej projektov, ki se jih veseli in kot kaže, jih korak za korakom uresničuje. Je izraziti borec za zdrav način življenja v duhu in teles, aktiven športnik ter borec za življenje brez prepovedanih substanc. Ko ga vprašamo o glasbi hitro spoznamo, da je elektronska glasba njegov dom, veselje in sprostitev ob enem. Poseben povdarek daje tistemu pravemu house soundu, nekateri mu rečejo "klasika", ki jo sestavlja melodija, dobra baslinija, groove in vokal. Zato so njegovi seti mešanica skrbno izbranih zvokov, ki predstavljajo svežino v klubski trend glasbi. Verjame tudi, da je glasba nekakšen način komuniciranja, prenašanja sporočil na občinstvo, ki lahko preko čustvene melodije in vokala pripelje publiko do evforičnega navdušenja. Poznavanje glasbe in občutek za publiko ga je posledično popeljala v produkcijske vode. Njegov prvi komda "World hold on" je v izvirni obliki izšel na platformi "Choon" in predstavlja vse to kar on je, misli in čuti. Pred kratkim pa je komad še dodatno nadgradil in ga skupaj s prijateljem Dino DZ izpilil v še boljšo obliko. Hkrati je v ozadju zgodba, ki se bere kot psihološki roman, ki je v nastajanju in odpira oči, duha in drugačen način razmišljanja.

PODGY

Eminenca nočnega življenja in zabave, ki je v klubskem življenju prisoten že skoraj dve desetletjiji. Je eden redkih DJ-jev, ki še vedno vrti na gramofone in je posledično Izrazit ljubitelj gramofonskih plošč, ki jih redno dodaja k svoji kolekciji. Pravi, da je v glasbi najbolj pomembna melodika, zato vrti izredno `polni` house, pri tem pa ni pomembno, če je to vokalni, deep, tech, tribal, pumpin` ali progressive.

Ta njegov stil ga spremlja že od mladih nog saj izhaja iz družine kjer so praktično vsi glasbeniki; oče, brat in sestra. Kot DJ se je prvič seznanil leta 1999, vstopil v skupino PartyHouse DJs, pot pa ga je nato vodila na fakulteto v Maribor, kjer je pričel nabirati nove izkušnje v klubu ŠTUK-u. Zelo zgodaj je začutil ljubezen do gramofonskih plošč, si iz tega razloga kupil prvi gramofon, sposodil nekaj plošč in po nekaj  mesecih vaje prelevil v to kar pili še danes; postal je pravi ljubitelj house glasbe v različnih barvnih odtenkih. Kmalu se je izkusil tudi v organizacijskih vodahv pri kateri je znal povezati in sestaviti zgodbo, ki jo je publika vzljubila. Je soustanovitelj zgodbe zYpper in v začetni fazi, ko je bilo to najbolj pomembno ogromno pripomogel k razvoju zgodbe. Danes je ponosni očka in sodeluje, kolikor mu čas dopušča. 

KLEMENZ

DJ, producent, urednik in host tedenske oddaje After Dark with Klemenz na londonskem radiu Soundwave Radio. Že leta 90 se je povezal s klubsko house glasbo in do danes spilil svoj specifičen sound, ki se prepleta od soulful, disco, deep tech in vse do afro housa. Najprej je pričel z enostavno mešalno mizo in dvema kasetofonoma in privat zabavami. Danes gostuje v klubih, festivalih in ne dolgo nazaj bil na turneji po Južnoafriški Republiki.

Kot kaže se bo zgodba ponovila saj se pripravlja na novo turnejo. Po kar nekaj letih ustvarjanja za mešalno mizo je prišel čas, da se izkusi tudi v produkcijskih vodah. Začel je z uspešnicami bootleg komadov, sledilo je produciranje znanih remixov in eden izmed njih je bil izdal na kompilaciji francoske založbe "Disco BallsDo nedavnega urednik in voditelj oddaje After Dark with Klemenz na londonskem radiu Soundwave Radiju, je z letošnjim letom prestopil pod okrilje največje in najbolj znane afro house radijske postaje Drums Radio iz UK, kjer vodi tedensko oddajo v živo ˝Afreeka with kLEMENZ˝ ter sobotna oddaja na West Side FM iz Johannesburga z imenom Do it for radio heads. Njegova ljubezen do glasbe in Afro stil je neprecenljiva, zato je tesno povezan s projektom zYpper na katerega je redno povabljen kot artist, saj njegov stil izvrstno paše v koncept, ki ga zYpper zastopa. 

ELEKTRONSKA MUZIKA

 
 
JERRY ROPERO

O Jerry Roperu bi lahko pisali v neskončnost, če ga pa vprašamo, koliko pesmi je v svoji trideset letni karieri, kot aktivni DJ in producent sproduciral, dobimo odgovor: “Res nevem! Mogoče preko 800!?! Prosim, preverite na Googlu". Je svetovno priznani producent, DJ, mentor in svetovalec z ogromno izkušnjami iz vseh področji glasbene industrije. Zelo smo veseli da se je pridružil zYpper družini in postal del zgodbe, ki jo gradimo :))

ALAIA & GALLO

Alaia & Gallo sodita v vrh tistih artistov, ki sta s srcem predana tej kulturi elektronske glasbe. Če samo naštejemo založbe, s katerimi sodelujeta, povemo vse: Armada MusicDefected RecordsGlasgow Undergroundelrow musicSoulfuric, ... ter hkrati izjemno dolg seznam lastnih produkcijskih komadov. Prihajata iz Italije natančneje Neapla, za katerega je že nasplošno znano da je izjemno bogato z glasbenimi talenti. Uživajte ob njuni družbi ;)

PAOLO BARBATO

Ko pridemo do imena Paolo Barbato, ki prihaja iz Italije potrebujemo več prostora, vendar bomo poskusili njegovo izjemno življensko zgodbo strniti. Že skoraj tri desetletja kreira elektronsko sceno pri nas in v tujini, nastopal že z svetovno znanimi artisti, je producent kjer se njegovi komadi redno znajdejo na lestvicah Traxsource platforme. Kot oseba pa zelo sproščen sogovornik, ki uživa trenutke. Veseli smo, da je postal član zYpper zgodbe :))  

SOUL DIVIDE

Soul Divide je dvojec, ki prihaja iz Velike Britanije, natančneje Portsmouth. Mesto opisujeta kot mesto z velikimi ladjami, slabimi tattoo-ji in smešnim naglasom, če pa pogledamo globje, pa mesto s hitro rastočo house sceno, katere sta močan del tudi Soul Divide. Sta lastnika založbe Love AmplifiedRecords, vsekakor pa izredno dobra v lastni produkciji in z zelo dobro izdelanim soundom. Izredno smo navdušeni, da sta se odzvala povabilu. Uživajte z nami ;)

ALFRED AZZETTO

DJ in producent italijanskega porekla, ki je že več kot trideset let prisoten v elektronski house sceni. Izstrelitev v svet se je zgodil po izdaji pesmi Point of View v skupnem projektu DB Boulevard. Pesem je zasedala top lestivice na skoraj vseh najbolj priznanih chartih sveta. Za sabo ima izdanih preko 540 singlov in remixov. Posnosni smo na to, da je sprejel sodelovanje v oddajo zYpper eXclusive in prispeva svojo glasbeno dušo v njej :) 

SYLVAIN

DJ Sylvain je eden izmed slovenskih legend, ki ga ni potrebno posebaj predstavljati, ob enem pa moramo sam ima za sabo pravo enciklopedijo dosežkov, kajti prav on je eden izmed tistih, ki je najbolj zaslužna za razvoj klubske elektronike pri nas. Danes zelo dejaven v radijskih vodah ter lastnik oddaje DJ Sylvain in the mix na radiju Salomon. Tako kot za vsako ime, ki se pridruži zgodbi zYpper, smo tudi Sylvaina zelo veseli, da prispeva svojo clubsko energijo ;) 

STANNY ABRAM

V šali so, ne dolgo nazaj, racunali, da bi lahko Stanny Abram samo s svojimi avtorskimi komadi vrtel skoraj 10 dni skupaj. Lahko bi rekli, da je pravi maratonec in hkrati stroj v produkcijskih vodah. Brez glasbe skoraj ne more živeti in tako je zadnjih 30 let v katerih je doživel prae spektakularne zgodbe. Njegova biografija je izredno zanimivo branje, ki izjemno nazorno prikaže njegovo življensko pot. Hkrati supre oseba in veseli smo da se nam je pridružil. Uživajte ;)

ANEY F

Kmalu bo preteklo dve desetletji stopanja po poti elektronske harmonije, in kot izredno mlad artist ima za sabo nastope v kar 20 državah sveta. Aney F ima pred sabo še veliko poti po kateri hodi že od leta 2005. Po mnogih letih produciranja in DJ-janja je ustanovil svojo založbo Innocent Music poda katero gradi in ustvarja elektronsko kulturo še naprej. Izjemen talent in DJ za katerega bomo še veliko slišali, predvsem pa movali na plesiščih sveta. Uživajte v njegovem soundu ;)

DAVE MANALI

Italijanski res cool guy, z zelo zelo dobrim izborom house komadov, predvsem pa ima izrazito razvit občutk za publiko in plesišče. Vso to znanje pili že od leta 1997, ko je prvič nastopil v Ambasada Gavioli. Do danes ima Dave Manali, kot Italijanski DJ in producent za sabo zelo bogato karieto, ki jo še danes lepo nadgrajuje in razvija v next chapter. Njegova glasba in energija sta razlog, da je postane del zYpper zgodbe in zelo veseli smo, da nam jo pomaga razvijati.

TED FUNKE

Ted Funke prihaja iz Maribora. Na elektronski sceni je prisoten s svojim funky house stilom že več kot desetletje. V zadnjem obdobju pa piše nov list. Na lestvici slovenskih  DJ-jev je postaja eden bolj perspektivnih artistov, ki skupaj z Dino DZ-jem in njuno prodkucijo lastnik komadov peljeta  svoje ime v svet. Kot oseba pa neverjetno zabaven, z veliko znanja in vedno odprt za nove dogodivščine. Že dolgo je povezan z zYpper zgodbo in veseli smo, da tako ;)

DINO DZ

Produkcijski guru, ki veliko časa preživi v studiju in ustavarja. Splet okoliščin ga je združil s Ted Funke, s katerim sta naredila skupen projekt in ga združila v serijo uspešnih komadov, kot posledica pa prodor na svetovno priznane  založbe in lestvice najbolj priznanih house platform. Zgodba se je zanj šele pričela odvijati, si pa zagotovo lahko veliko  obeta. Kot sogovornik pa zelo sproščen z obilo znanja o glasbi, zato smo veseli, da je postal del zYpper zgodbe ;)   

LUCCA LOGGIA

Včasih techno DJ, ki je po malce daljšem premoru spremenil svoj pogled na žanre elektronske glasbe in postal leta 2018 del house družine. Najbližje mu je funky/classic in tech house ritem. Veliko bi še lahko napisali o njem, vendar je lahko tudi dovolj dobra predstavitev našega mnenja, saj nas je izjemno navdušil na eventu Glitterbox v Ljubljani. Sledilo je povabilo, saj smo vedeli, da sodi tudi k nam. Veseli smo, da se je pridružil potovanju z zYpper-ju ;) 

SIBBJAG

Pravi ljubitelj house glasbe in zbiratelj vinilnih plošč, ki te nemudoma navdihne s svojo strastjo. Največ povdarka daje groovu v tech-house ritmih in kot sam pravi, da je njegova misija v house glasbi dati del sebe v to. Oder si je delil že velikimi imeni, kot so Tom Novy, Alex Kenji, Fedde Le Grand, Mike Vale, Mousse T in ostalimi, ter prav tako v zelo zvenečih imenih klubov po Evropi. Velika pridobitev za zYpper zgodbo in veselimo se njegovega sounda :))

FUNK33

Prihaja iz Celja in tisti, ki poznate njegovo zgodovino neverjetnih žurov, po skoraj vseh najbolj obiskanih klubih v Sloveniji veste, da ima izredno dober feeling za muziko, rolanje in folk. Mojster spontanosti, ki obriše prah tudi iz kakšne klasike in jo pomeša z novodobnim soundom klasičnega housa. Kot oseba izredno zabaven in sproščen sogovornik tisočerih zgodb, ki v prostem času zelo rad uživa na motorju. Odlično paše v zgodbo zYpper :)

 
FELMAN

DJ in producent ki je pred kratkim pričel delovati pod svojim novim imenom in nemudoma prejel močno podporo iz strani različnih založb. Pred tem je in še vedno deluje pod imenom Devious član zasedbe Lab Doctors. Njegovi seti so energični in bolj trdih zvokov tech-housa z lepo prepleteno ritmiko, ki nikogar ne pusti stati pri miru. Pod imenom Felman ima lepo prihodnost in zaradi njegovih produkcijskih in energičnih komadov sodi v zYpper zgodbo ;)   

MATT THE HOUSE FOX

Njegovo dolgoletno vztrajanje samo potrjuje pravilo, da ima zelo rad to glasbo in je v štajerski prestolnici, iz koder prihaja, zagotovo prispeval največ za razvoj house klubske scene. Njegovi seti so prava posebnost in povsem unikatni, saj jim vedno dodaja svojevrsten element in dušo, ki še tako poznan hit spremeni v odličen undergound sound. Prav zaradi te posebnosti sodi v zYpper družino in veseli smo, da se je odzval povabilu ;))

MARKIZZETI

Navdih je očitno našel doma, saj stopa po poteh očeta, ki je veliki ljubitelj house glasbe. Lahko bi rekli še ne odkrit biser gorenjske, ki ima pri svojih mladih letih že kar nekaj lastnih produkcijskih komadov. Ker zYpper podpira in združuje ljubitelje housa je Markizzeti pravi za nas in verjamemo, da tudi za vas. Njegovi seto so neverjetno energični in odlično prepelteni z bas linijami, melodijami in vokli. njegov stil odlično paše v zYpper zgodbo, zato dobrodošel ;))

BLASCH

Je več desetletni ljubitelj elektronske glasbe, ki jo izraža na svojevrsten tehnično dovršen način. Njegovi seti so vedno polni presenečenj in barvitega izbora, točno takšni kot jih sam rad najbolje začini. Prihaja iz zasavja in je član zasedbe ZasavjeUnderground, ki deluje že skoraj dve desetletji. Združujejo tisto najboljše in vedno prinesejo v klub svežino, ki si jo ljubitelji elektronske glasbe vedno tako želijo. Veseli smo, njegovega prispevka v družini zYpper :))

PIPILETO FROM MILANO

Legenda, ki prihaja iz koroške in eden tistih, ki je že več kot dve desetletji elektronski glasbi predan s srcem in dušo. S svojim izborom vedno preseneti in tehnično odlično izpelje svoj set, plesišče pa ohranja vroče z emocijskim izborom, ki ti ostane v spominu še dolgo po tem ko je zabave že zdavno konec. Kot oseba pa izredno sproščen in vedno odprt sogovornik. Veseli, da se je odzval povabilu in sodeluje v zgodbi zYpper-ja ;)

MARINO

DJ z izjemnim občutkom za house glasbo. Njegove sete bi lahko opisali kot čustveno prepletanje, ki ima vsebino, zgodbo, melodijo in vokal. Že več kot dve desetletji redno prisoten v klubih saj s vojim živahnim stilom hitro zapolni plesišče. Produkcijsko izjemno aktiven in ima doma poln arhiv svojega specifičnega sounda, ki ga še ni izdal za publiko. Kot oseba izjemno prisrčen, poln humorja. Je pravi primorec, ki živi v Ljubljani. Veseli smo, da je redno z nami:) 

DOMI

Domi je svojo pot vrtenja glasbe začrtal na zelo zahteven in tehničeno dovršen način, ki marsikomu zbudi vprašanje ... WHAAAAT???!!? Njegova miza izgleda podobno vesoljski ladji, polna nenavadnih aparatur, ki predvajajo zvoke in povzročajo efekte. Zato smo pri zYpper-ju mnenja, da talent kot je Domi, potrebuje priložnost, da svoje znanje predstavijo širši publiki. Zelo smo veseli, da se nam je pridružil in vsake toliko predstavi svojo mojstrovino ;))

TOMMY GEE WHITE

Prihaja iz gorenjske in ne samo, da je odličen DJ in producent, ki je povsem predan house glasbi, je tudi zelo uspešen v poslovnem svetu te industrije. Že leta 2010 je s partnerji zasnoval booking agencijo United Events, ki ima dostop do zelo prepoznavnih imen na elekronski glasbeni sceni. Zelo uživa ob vrtenju in produkciji ter turah po Evropi in Aziji, kjer nastopa. Veseli smo, da se nam je pridružil in pomaga razvijati to house kulturo tudi doma v Sloveniji ... ;)  

BEAT AMUSEMENT 

Beat Amusement prihaja iz Kranja. Še en produkcijski diamant, ki veliko časa preživi v studiju. Če njegovo delovno okolje pogledaš od bližje ugotoviš, da je pravi tehnološki freak in hkrati nostalgik, ki poseduje izjemne komponente, ki se prepletajo s kabli iz ene v drugo aparaturo. Hkrati je tudi velik ljubitelj vinilnih plošč. Kot odličen producent ima za sabo že vrsto izdanih komadov v katerih lahko uživate tudi v mixu, ki ga je prirpavil za nas ;)

ALEX DEE GROOVE

Promorec ali prava legenda house scene, ki s svojo energijo in izborom house glasbe pričarati tisto pravo čustveno vzdušje na plesišču. Izkušnje dolge skoraj tri desetletja, so v njem razvile ta občutek razumevanja publike, ki se polsedično odraža v njegovih setih. Je zelo odprt sogovornik, ponosni očka, ki se zelo rad zateče v glasbo in jo deli s publiko. zYpper je pravo mesto zanj, kjer se glasbeno zbiramo isto misleči, zato dobrodošel ;)

GROBOWSHEK

Profesionalni igralec klavirja in z izrednim občutkom za house glasbo, ki jo zna popeljati skozi čas, dolgo skoraj štiri desetletja. Te izkušnje so razvidne v njegovih setih, ki so vsebinsko polni, saj si za vsak set si vzame čas in sestavi svojo selekcijo v danem trenutko najboljših house komadov, ki nanj pustijo poseben vtis. Drugače pa zelo zabaven in odprt sogovornik, s katerim se lahko ure in ure pogovarjaš o glasbi. Veseli smo, da je del zYpper zgodbe ;) 

Oddaja zYpper eXclusive je oddaja o eletronski glasbi

predstavljena v enournem mixu z različnimi DJ-ji.

Predvaja se vsak petek ob 20:00 na Radio Fantasy. Več ... 

Zgodovino oddaj lahko poslušate na zYpper Mixcloud kanalu.

© 2023 by zYpper